Condiment LA KAMA 50g
Descriere
Continut La Kama: piper negru macinat, scortisoara, ghimbir, tumeric si nuscoara.
La Kama este un amestec de condimente marocane, mai putin cunoscut la noi, foarte popular in Tangier, un oras din nord-vestul Marocului cu aproape 700.000 de locuitori.
Bucataria marocana este complexa datorita unei lungi istorii cu influente franceze, persane, spaniole si turcesti. Chiar daca Maroc are iesire la Marea Mediterana, bucataria sau preparatele marocane sunt diferite de bucataria mediteraneana.
Marocanii au perfectionat metodele de gatit de-a lungul a mii de ani pentru a incorpora tot ceea ce este comestibil iar rezultatul este un gust nuantat construit cu atentie prin straturi de arome in fiecare fel de mancare. Aceasta infuzie de arome este usor sesizabila in fiecare preparat.
Printre cele mai faimoase mancaruri marocane se numara: cuscus, tajine si harira. Harira este de fapt o supa destul de populara in timpul postului Ramadan.
Este asemanator cu Ras el Hanout sau Garam Masala. La Kama este un pic mai aromatic si are o aroma dulce piperata.
Este utilizat frecvent pentru a aroma supa, tocana, preparate de pui sau miel.
SURSA- roadelepamantului.