Sofran 2g
Descriere
Şofranul, originar din Asia, este cel mai scump condiment din lume.
Este cultivat azi din vestul Mediteranei până în India. În Europa a ajuns prin secolul 8.
Şofranul pur este obţinut doar din pistilurile florii, în fiecare floare există 3 pistiluri din care se obţine şofranul. Pentru obţinerea unui kg de şofran, sunt necesare în jur de 150.000 de flori. Aroma şofranului, este uşor picantă, dulce-amăruie. Este folosit în supe şi sosuri, în orez, dar şi adăugat în dulciuri, în mâncăruri orinientale.
Este adăugat la mâncărurile condimentate, pentru a echilibra gustul condimentelor. Pentru ca aroma să se elibereze şi culoarea să fie uniformă, şofranul se pisează şi se amestecă cu apă, apoi se adaugă la mâncare.
Datorită aromei intense şi proprietăţilor colorante, pentru gătit este nevoie de cantităţi foarte mici de şofran. Medicina tradiţională foloseşte şofranul ca afrodisiac, dar şi pentru a reduce febra sau a calma nervii.
Pentru a-şi păstra prospeţimea şi aroma se va păstra într-un recipient bine închis, într-un loc uscat şi răcoros, ferit de lumina soarelui.
Ingrediente: sofran pur 100%
Greutate netă: 2g
Tara de Origine: Spania